zondag 15 juni 2014

Kinder Bueno ijs

 
Degene die me volgen op mijn Facebookpagina zullen de laatste weken wel ondervonden hebben dat ik momenteel wel redelijk veel ijsjes aan het maken ben. Hier eten ze allemaal graag ijsjes en dus kan mama weer volop haar ding doen... In mijn keuken gaan experimenteren.
Heb er ondertussen al een soort of zes gemaakt, maar deze week toch wel eentje gemaakt om duimen en vingers bij af te likken.
Dus vond ik het maar normaal om het met mijn volgers te delen. Ik hoop dat jullie het zeker eens proberen en dat jullie er ook zo gek op zijn.



Ingrediënten:

250 ml melk
4 dooiers
100 gr suiker
200 ml room
100 gr Nutella
2-3 Kinder Bueno bars

Bereiding:

Breng de melk en de room aan de kook
Klop de dooiers op met de suiker tot een mooie, dikke, witte massa (ruban)
Doe 75gr van de Nutella bij de warme melk en roer goed los
Doe een deel van het warme chocolade mengsel bij het opgeklopte eigeel
Nu alles terug in de pan doen en al roerende laten indikken, niet koken!! (85°)



Giet in een andere kom en doe er een vershoudfolie over en laat afkoelen in de koelkast



Snij de Kinder Bueno in kleine stukjes en laat ze in de diepvries tot je ze nodig hebt
Wanneer het chocolademengsel niet meer dan 8° heeft doe je het in de ijsmachine
Laat het draaien tot het bijna klaar is
Verwarm de resterende Nutella en laat in slierten in je ijs glijden
Doe er als laatste de stukjes Kinder Bueno bij en laat nog een 5tal minuutjes meedraaien
Nog even verder in de diepvries laten verder opstijven



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten